Ga naar hoofdinhoud

Laatst geupdate op 14 juni, 2023

Onze organisatie

Sarcoidose.nl is dé belangenorganisatie voor mensen met sarcoïdose in Nederland. Met de inzet van onze tientallen betrokken en enthousiaste vrijwilligers maakt de vereniging zich sterk voor een betere kwaliteit van leven van mensen met sarcoïdose en hun naasten. Sarcoidose.nl doet dat onder meer door het verstrekken van informatie over sarcoïdose aan patiënten én zorgprofessionals. Daarnaast organiseert en faciliteert de vereniging contacten tussen sarcoïdosepatiënten en naasten van sarcoïdosepatiënten. De vereniging is opgericht op 16 november 1978 en behartigt de belangen van mensen met sarcoïdose dus al 45 jaar! Ruim tweeduizend mensen zijn lid van onze vereniging.

Sarcoidose.nl is gevestigd in Alkmaar. U vindt de volledige contactgegevens hier.

Alle taken binnen de vereniging worden uitgevoerd door vrijwilligers, dit geldt voor de bestuursleden, de contactpersonen, de communicatieorganisatie en de ondersteunende taken. Daarnaast verzorgt Stichting MEO onder andere de ledenadministratie en de financiële administratie voor Sarcoidose.nl.

Er zijn verschillende soorten vrijwilligers binnen Sarcoidose.nl die zich allemaal onbezoldigd inzetten voor de belangen van mensen met sarcoïdose. We zijn trots op de betrokkenheid en het enthousiasme van onze vrijwilligers. Veruit de meeste vrijwilligers hebben zelf sarcoïdose of hebben een partner of ander familielid met sarcoïdose.

Scroll naar boven