Onze vacatures

  • Laatst bijgewerkt:
  • Gepubliceerd:
« Terug naar artikel

Op dit moment zijn we op zoek naar mensen voor de onderstaande vacatures. Wil jij je op een andere manier voor onze vereniging inzetten? Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator Greet Severs (coordinator@sarcoidose.nl). Wellicht vinden we ook voor jou ook een taak die je voldoening geeft en past bij je mogelijkheden!

Wil je liever eerst meer algemene informatie over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk? Vul dan het informatieformulier in.

Al onze vacatures zijn onbezoldigde functies met een vergoeding op declaratiebasis.

Webredacteur

Onze webredacteuren hebben het schrijven van content voor de website en de SBN Nieuwsbrief als hoofdtaak. Het is een taak die je vanuit huis kunt verrichten. Vind jij het leuk om te schrijven en heb je ongeveer twee uur in de week tijd?

Bekijk de taakomschrijving voor webredacteuren

SarcoScoopredacteur

De SarcoScoop bestaat al 35 jaar en is een blad dat door onze leden ontzettend gewaardeerd wordt. Wil jij graag onze SarcoScoopredactie door artikelen te schrijven, dan ben je van harte welkom! De tijdsinvestering per nummer (dus per kwartaal) is ongeveer 12 tot 16 uur

Bloggers

Voor mensen met een zeldzame ziekte is (h)erkenning erg belangrijk. Door, net als onze andere bloggers, te bloggen over jouw ervaringen kunnen andere daarvan mensen leren. Je kunt het vanuit je huiskamer doen en je kunt zelf bepalen hoeveel tijd je eraan besteed, maar we zouden graag minimaal 1 blog per kwartaal van je willen lezen!

Bekijk hier de blogs van de andere bloggers

Contactpersoon

Heb jij sarcoïdose of heeft iemand in je omgeving dat? Dan weet je dat begrip voor je beperkingen en (h)erkenning van de zoektocht naar je grenzen erg belangrijk is. Als contactpersoon kun jij je eigen ervaring inzetten voor anderen die vaak nog aan het begin van het ziekteproces staan. Samen met je regioteam organiseer je bijeenkomsten voor de leden en daar ben je een luisterend oor voor andere patiënten.

In diverse regioteams kunnen we nog contactpersonen gebruiken. Heb jij ongeveer acht uur per maand tijd om anderen van jou ervaring te laten profiteren?

Bekijk de taakomschrijving voor contactpersonen

Corrector

Schriftelijke communicatie blijft een heel belangrijk deel van onze voorlichting, ook in dit digitale tijdperk. Vind jij het leuk om teksten (brieven, mailings, jaaroverzicht, foldermateriaal of de SarcoScoop) te corrigeren op taal- en spelfouten? Dan zoeken we jou en vragen we ongeveer vier tot acht uur per maand van je tijd.

Ledendagcommissie

In september 2017 houdt de SBN een ledendag met als thema ‘Sarcoïdose & Gezin’. Lijkt het je leuk om mee te denken over deze dag en te helpen met het organiseren? Sluit je dan aan bij onze Ledendagcommissie! In het najaar van 2016 starten de voorbereidingen en we kijken uit naar jouw inbreng. We schatten in dat er per maand gemiddeld 1 tot anderhalve dag van je tijd gevraagd wordt.

Social media

Vindt jij de naamsbekendheid van sarcoïdose ook zo belangrijk? Help dan mee om meer publiciteit te generen. Als social media beheerder of -reporter
zet jij sarcoïdose op de kaart. Het beheren van de sociale media kanalen van de vereniging kost ongeveer drie tot vier uur per week. Als sociale media reporter laat u via sociale media onze achterban live meegenieten van landelijke bijeenkomsten. Dit kost naar schatting 2 tot drie dagen per jaar. De bijeenkomsten zijn vaak in het centrum van het land.

Bestuursondersteuner

Onze bestuursleden hebben binnen hun portefeuilles ook allerlei administratieve taken en zaken die geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het vervaardigen van de maandelijkse vrijwilligersnieuwsbrief, het bespreken van een locatie voor de vrijwilligersdag en het versturen van een kaartje aan vrijwilligers met wie het even niet zo goed gaat. Het gaat dus om een heel divers pakket aan taken. Ben je die duizendpoot die regelen als tweede natuur heeft en heb je twee tot vier uur in de week beschikbaar?

Bekijk de taakomschrijving voor bestuursondersteuner

Sarcoïdose & Werk

Veel mensen die de diagnose sarcoïdose krijgen zijn tussen de twintig en veertig jaar oud. Zij zijn dus volop aan het werk en stuiten ten aanzien van dit onderwerp op veel vragen. Wat gebeurt er als ik me ziek meld, hoe werkt een keuring bij het UWV, wat kan ik doen als ik tegen onbegrip aanloop bij mijn werkgever. Deze mensen zijn natuurlijk op zoek naar een antwoord op hun vragen maar vinden bij onze service Sarcoïdose & Werk ook de ervaringsdeskundigheid over hun aandoening.

Ben jij op de hoogte van de regelgeving op dit gebied? Met vier tot acht uur in de maand kun jij het verschil maken!

Bekijk de taakomschrijving voor Aanspreekpunt ‘Sarcoïdose & Werk’
Delen