skip to Main Content

Voorlichting

« Terug naar artikel

Met ruim 126.000 bezoekers per jaar (2015) wordt onze website www.sarcoidose.nl goed bezocht. Het geven van voorlichting over sarcoïdose doet Sarcoidose.nl echter niet alleen via haar website, maar ook op andere manieren.

SarcoScoop

Ons kwartaalblad ‘SarcoScoop’ is hét blad voor en door mensen met sarcoïdose. Dit blad is inbegrepen bij het Sarcoidose.nl lidmaatschap. In 2014 is de SarcoScoop tweede geworden bij de wedstrijd voor beste patiëntenblad gemaakt door vrijwilligers. De SarcoScoop neemt u mee langs herkenbare onderwerpen en houdt u op de hoogte!

Lees meer over de SarcoScoop

Folders

Sarcoidose.nl heeft een informatieve folderlijn waarin verschillende organen die bij sarcoïdose betrokken kunnen zijn aan bod komen. Daarnaast zijn er ook folders over onderwerpen als vermoeidheid, medicijngebruik, kinderwens en goede sarcoïdosezorg. Bij uw lidmaatschap ontvangt u het gehele folderpakket.

Contactpersonen

Sarcoidose.nl heeft door heel Nederland een netwerk van contactpersonen, zij zijn onderverdeeld in acht regioteams. De meeste contactpersonen hebben zelf sarcoïdose, maar een deel van hen is ook partner van een sarcoïdosepatiënten. Je kunt bij onze contactpersonen terecht voor informatie over sarcoïdose maar ook voor een luisterend oor.

De contactpersonen worden aangestuurd door onze vrijwilligerscoördinator. Zij worden door Sarcoidose.nl opgeleid om hun taak optimaal te kunnen uitoefenen. Eenmaal per jaar volgen zij hiervoor een training, waarin actuele onderwerpen aan bod komen.

Lees meer over onze contactpersonen

Informatiebijeenkomsten

De contactpersonen organiseren in hun regio’s onder andere informatiebijeenkomsten. Deze bijeenkomsten vinden zoveel mogelijk plaats op plekken die voor de meeste mensen goed te bereiken zijn en worden zoveel mogelijk over het hele land verspreid. Er is dus altijd wel een bijeenkomst bij u in de buurt!

Bij de informatiebijeenkomsten wordt een spreker uitgenodigd die informatie geeft over een specifiek onderwerp. Meestal is dit een arts. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Als lid van Sarcoidose.nl wordt u via de e-mail uitgenodigd voor de bijeenkomsten in uw eigen regio, maar u bent natuurlijk ook van harte welkom bij de landelijke bijeenkomsten en de bijeenkomsten in andere regio’s.

U vindt onze bijeenkomsten in de SarcoScoop en in de agenda op onze website.

Bekijk onze agenda
Back To Top