skip to Main Content

Behandeling

« Terug naar artikel

Medicatie

Omdat de oorzaak van sarcoïdose nog onbekend is, bestaat er ook geen genezend medicijn. De belangrijkste behandeling van sarcoïdose is daarom de onderdrukking van het ontstekingsproces. Bij de verschillende verschijningsvormen vindt u de specifieke informatie over de medicinale behandeling van die soort sarcoïdose.

Lees meer over medicatie

Niet-medicamenteuze behandeling

Uiteraard bestaan er naast medicatie ook nog andere behandelmogelijkheden. Zo kunnen ook fysiotherapie of oefentherapie bijdragen aan het behoud of de verbetering van de algehele conditie.

Lees meer over fysiotherapie en oefentherapie

Ten aanzien van voeding is er nauwelijks onderzoek gedaan naar de effecten op sarcoïdose.

Lees meer over voeding

Alternatieve behandeling

Alternatieve behandelwijzen zijn alle therapieën, geneesmiddelen en diagnostische handelingen waarvoor geen algemeen aanvaard wetenschappelijk bewijs van de geneeskundige effectiviteit geleverd is en die meestal niet aan medische faculteiten of officieel erkende paramedische opleidingen worden gedoceerd. Deze behandelwijzen worden ook door niet-artsen uitgeoefend. Er zijn heel veel soorten alternatieve behandelwijzen. Voorbeelden zijn homeopathie, acupunctuur, reiki, maar ook yoga en mindfulness.

Er zijn mensen die baat ervaren bij een alternatieve (aanvullende) behandeling. Soms komt het voor dat het draagvlak voor alternatieve behandeling bij de reguliere arts niet aanwezig is en de patiënt daardoor weerstand ervaart om dit bespreekbaar te maken. Ondanks deze weerstand is het erg belangrijk om dit wel met uw reguliere arts te bespreken!

Lees meer over alternatieve behandelwijzen
Back To Top