Skip to content

Laatst geupdate op 3 november, 2019

Op zaterdag 6 juli jl. heeft er een ervaringsbijeenkomst plaatsgevonden op het schip de Vrijbuiter van “de Hollande Vloot”. De vrijwilligers van de regio Zuid-Holland hadden bedacht, dat een samenkomst best mag samengaan met een stukje vertier. Na het welkomstwoord en de ontvangst met koffie, thee en een stuk appeltaart gingen om 11:30 uur de trossen en stembanden los. Het was een gezellig “gekakel” over sarcoïdose, maar ook vele andere gedachtes werden met elkaar gedeeld. Het ene doel van de organisatie was gezelligheid en plezier en het andere doel was om iedereen de kans te geven om te praten over de ongemakken waar je mee van doen hebt en de te nemen hobbels en uitdagingen, die op jouw pad voorbijkomen. Intussen konden de aanwezigen ook genieten van de prachtige omgeving (zie foto) en een glaasje fris met een lekker stuk watermeloen en andere hapjes. De uitdrukking: “Time flies, when you’re having fun” was ook deze dag zeker van toepassing, want ondanks dat de rondvaart op zijn eindpunt was, bleven velen nog met elkaar in gesprek en wilden bij wijze van spreken het liefst nog een toertje maken. Dat de organisatie mag terugkijken op een mooie bijeenkomst mag blijken uit de volgende reacties, die wij na afloop hebben mogen ontvangen:

“Wij hebben genoten van een heerlijk boottochtje. Aan boord hebben wij gezellig zitten kletsen met andere passagiers. Er werd goed voor ons gezorgd. Wij vonden het een geslaagde dag.”

“Ik kijk terug op een hele gezellige en geslaagde dag! De vrijwilligers van sarcoidose.nl hebben hiervoor erg hun best gedaan. Veel dank.”

Bovenstaande is natuurlijk zeer motiverend om dit nogmaals te organiseren. Maar als u nog meer of andere ideeën heeft, dan horen wij die graag van u. Stuur deze dan naar: zuidholland@sarcoidose.nl. En wie weet dat wij a.d.h.v. uw input “ook nog andere zeeën kunnen bevaren” ☺.

Back To Top