Betaald parkeren

« Terug naar artikel

Betaald parkeren

Bij ziekenhuizen kan bijna altijd prima geparkeerd worden, maar bij 9 van de 10 ziekenhuizen moet wel betaald worden en de trend lijkt hoe groter de gemeente, hoe groter de rekening . Nu zou je maar het geluk hebben dat je nog net een auto kan betalen zodat je zo veel mogelijk zelfstandig kunt blijven. Maar het ongeluk dat je vaak in het ziekenhuis moet zijn en helaas niet fit genoeg om je auto buiten deze mooie parkeerplaats te parkeren en een stukje te lopen. En dan wel weer het geluk dat je nog fit genoeg bent om meer dan 100 meter te lopen waardoor je geen gehandicaptenparkeerkaart krijgt. Alhoewel geluk…..het zou best handig zijn om vlak voor de deur gratis te kunnen parkeren met die parkeerkaart.

Nu werkt mijn lijf niet zo heel lekker mee, maar ik ben nog altijd goed gebekt. En deze vraag heb ik dus voorgelegd aan de balie van een ziekenhuis: “Waarom is het meestal betaald parkeren bij ziekenhuizen en worden niet juist daardoor de chronisch zieke mensen, die door alle sores toch vaak weinig te besteden hebben, het hardst getroffen?”. Om dan het antwoord te krijgen dat ze in het ziekenhuis het roerend met me eens zijn, maar ze er niets aan kunnen doen omdat het parkeerterrein het eigendom is van de gemeente.

Nu ben ik gelukkig al heel lang motorrijder die dan weer ongelukkig niet meer motor kan rijden. Maar ik heb een heel klein bedrag uitgegeven en een motorscooter aangeschaft, die 30 kilometer rijdt op 1 liter benzine, (nu nog) geen wegenbelasting kost en maar een paar euro in de maand aan verzekering. Daarmee rijd ik demonstratief langs de slagboom en parkeer ik lekker gratis zo dicht mogelijk bij de voordeur. Ha! Ik zal ze krijgen! Al denk ik niet dat de gemeente echt wakker ligt van mijn verzet…….

Erik Vuijk heeft de laatste jaren veel werk als vrijwilliger voor de SBN verzet, waaronder websitebeheer en ook bloggen. Vanwege zijn gezondheid heeft hij noodgedwongen een paar stapjes terug moeten doen, maar wij willen in ieder geval zijn blogs hier publiceren. Veel leesplezier!

Lees alle blogs

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *