Bewust over de grens gaan

« Terug naar artikel

Bewust over de grens gaan

  • Gepubliceerd:
  • Laatst bijgewerkt:
  • Blogs van Erik

Sarcoidose betekent balans tussen activiteit en rust zoeken. Energie sparen als je de volgende dag iets hebt wat meer energie kost dan je normaal hebt. Rust nemen na activiteit. Continu proberen in te schatten of je vandaag een “goede” of een “slechte” dag hebt en dus wat meer of wat minder kan doen. Je soms belabberd voelen na een dag die je goed ingedeeld hebt, of je juist goed voelen na een dag waar je eigenlijk teveel gedaan hebt.

Ik ben er tegenwoordig heel bewust mee bezig, maar soms ben ik dat ook spuugzat! En dan ga ik soms heel bewust over mijn grenzen om weer eens iets te doen waar ik al heel lang zin in heb, maar voor mijn energiebesteding niet zo slim is.

Zo was er afgelopen zondag een gratis festival in het Valkenberg park in Breda. Met een paar bands die ik al 20 jaar jaar ken en vreselijk goed vind. Het was een gratis festival, dus ik hoefde niet al maanden van te voren kaartjes te kopen met de kans dat ik er geen gebruik van kon maken omdat ik me die dag belabberd voelde. Die dag voelde ik me redelijk, dus ben ik op mijn motorscooter gestapt en gewoon gegaan. Met de motorscooter omdat ik dan direct voor de ingang op de stoep kon parkeren en niet een uur rond hoefde te rijden voor een parkeerplek.

Uiteindelijk heb ik 6 uur op het festival rondgehangen, vreselijk goede bands gezien en tussendoor mijn benen rust gegeven door op mijn meegebrachte klapstoeltje te gaan zitten. Ik had verwacht dat mensen me raar aan zouden kijken al zittend op mijn stoeltje, maar ze keken juist jaloers……

Ik heb een vreselijk leuke middag en avond gehad en de afgelopen week betaal ik hier de rekening voor. Een pijnlijk en stijf lijf, hoofdpijn en moe……maar wel met een hele grote glimlach op mijn gezicht. Soms moet ik gewoon iets leuks doen, dan kan ik de lichamelijke ongemakken daarna ook weer beter hebben.

Graag zie ik je reactie tegemoet. Als je dit niet op de site wil doen dan kan dit ook over de mail ……

Erik Vuijk heeft de laatste jaren veel werk als vrijwilliger voor de SBN verzet, waaronder websitebeheer en ook bloggen. Vanwege zijn gezondheid heeft hij noodgedwongen een paar stapjes terug moeten doen, maar wij willen in ieder geval zijn blogs hier publiceren. Veel leesplezier!

Lees alle blogs

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *