Grote klussen, gewoon doen!?

« Terug naar artikel

Grote klussen, gewoon doen!?

Als mensen zien wat ik allemaal doe en in elkaar klus, dan hoor ik ze haast denken: “dan kun je toch ook werken?”. Zo heb ik de laatste maanden mijn tuin betegeld met hele grote tegels en voor mijn buurman van 71 jaar een hele aanhanger gebouwd op het chassis van een ingestorte aanhanger. En ben ik aan mijn motorscooter aan het sleutelen en ook mijn eigen aanhanger aan het verbeteren.

En inderdaad…..een aanhanger bouwen kostte me minimaal 20 uur werk. Maar wel in stukjes van een half uur, en dan maximaal 2 van die stukjes per dag…..een maand verder was hij af.

Dus als iemand voor mij een werkgever kan vinden waar ik een paar uur per dag kan werken, op tijdstippen die mij goed uitkomen, na ieder kwartier werk een kwartier rust kan nemen, maar die het ook goed vindt als ik een dag, week, of zelfs meerdere weken helemaal niet kom als ik me slecht voel……dan houd ik me van harte aanbevolen!!

En dat ik er zo gezond en al behoorlijk gebruind erbij loop komt omdat ik de momenten van rust en ellendigheid zoveel mogelijk buiten in de zon doorbreng, want daar knap ik van op.

Maar ik weiger te klagen!! Ik doe van alles op momenten als dit lukt en zelfs op momenten dat ik me slecht voel doe ik van alles omdat ik daardoor minder bezig ben met ziek zijn in mijn hoofd. En ja, ik heb zelf ook als ik zo’n grote klus geklaard heb de gedachte: “zo! dat kan ik toch mooi nog zelf!!”.

Als laatste heb ik nog een vraag voor de lezers van deze blog. Vinden jullie het nog leuk om de verhalen van mij en Anja te lezen? Of is het nieuwtje van de blog eraf? Hebben jullie nog onderwerpen waarvan je graag wilt dat we die aanstippen? We horen het graag van je!

Erik Vuijk heeft de laatste jaren veel werk als vrijwilliger voor de SBN verzet, waaronder websitebeheer en ook bloggen. Vanwege zijn gezondheid heeft hij noodgedwongen een paar stapjes terug moeten doen, maar wij willen in ieder geval zijn blogs hier publiceren. Veel leesplezier!

Lees alle blogs

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *