Is bewegen voor jou lastig?

« Terug naar artikel

Is bewegen voor jou lastig?

We weten het allemaal: ook met een (chronische) ziekte is het belangrijk om te blijven bewegen. Er is zelfs een Sarcoscoop geweest die dit thema uitgebreid behandeld heeft. Maar we weten ook allemaal hoe lastig dit is.

Zelf heb ik het ook op verschillende manieren geprobeerd. Eerst met wandelen, daarna met mijn oude liefde Kyokushinkai Karate en als laatste met paardrijden. Maar elke keer bouwde ik te snel op, was het een sport waar je niet rustig aan kunt doen of was ik nog niet hersteld van de laatste keer als de nieuwe training alweer voor de deur stond. Met als resultaat dat ik na een tijdje de training moest afzeggen en daarna toch weer probeerde het op te pakken, maar er uiteindelijk totaal mee moest stoppen.

Zoals ik al eerder geschreven heb in deze blog ben ik op mijn “gemak” in twee maanden verhuist. Daarna had ik toch last van een zeurende, vervelende en pijnlijke rug en ben ik langs een fysiotherapeut gegaan. En ik ben bij een hele goede terecht gekomen! Toen ik bij de intake mijn hele verhaal had gedaan, adviseerde hij mij om (levens)lange beweegtherapie te gaan doen bij hem in de oefenruimte. Gedoseerd, heel voorzichtig, met een hele langzame opbouw weer in beweging komen en “conditie” opbouwen. Met iemand die naast me staat en me terug fluit als ik te enthousiast wordt.

In mijn geval worden alle behandeling na  de 21e behandeling volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Dus ik heb snel nog de ruimste aanvullende verzekering afgesloten om de eerste 21 behandelingen ook vergoed te krijgen.

Zorgverzekering afsluiten……daar zou ik trouwens ook nog wel een paar pagina’s over vol kunnen schrijven…pffff, wat een gedoe!

Inmiddels heb ik een paar keer “gesport”, eigenlijk meer bewogen, en ik voel me er goed bij……

Hoe zijn jouw ervaringen met blijven bewegen? Laat het me weten in een reactie…

Erik Vuijk heeft de laatste jaren veel werk als vrijwilliger voor de SBN verzet, waaronder websitebeheer en ook bloggen. Vanwege zijn gezondheid heeft hij noodgedwongen een paar stapjes terug moeten doen, maar wij willen in ieder geval zijn blogs hier publiceren. Veel leesplezier!

Lees alle blogs

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *