skip to Main Content

Altijd iets

« Terug naar artikel

Altijd iets

Ik word daar zo moe van.” Ik hoor het Kabouter Lui uit de Belgische kinderreeks Plop graag zingen. Maar helaas is het bij mij een dagelijkse realiteit. En het deuntje begint stilaan afgezaagd te worden.

Altijd duikt er wel iets op in dit …(vul zelf maar aan)lichaam. Elke dag opnieuw. Een ontsteking, een spierknoop, een onverklaarbare pijn, een fysiek ongemak, een nieuwe kwaal. Moe ben ik het. Echt moe.

Een beetje buiten de grenzen kleuren en zonder boe of ba word je categoriek teruggefloten en weer verbannen naar de bank. Wat extra stress in je dagelijkse leven? Hoppa het lichaam reageert er onmiddellijk op met extra ontstekingen, slapeloze nachten en nog meer vermoeidheid tot gevolg.

Het is zo afmattend om elke keer weer met de neus op de feiten te worden gedrukt. Je voelt je iets beter, je denkt dat de sarco-beestjes in slaap zijn gevallen en dan zijn ze er in één vingerknip terug. Niet dat ze ooit weg waren. Die illusie maak ik me al lang niet meer. Ze zijn er altijd, non stop, 24 op 24, 7 op 7. Ze staan op wacht. Ze slapen nooit. En één fout ingeschatte actie kan ze zomaar in beweging zetten.

Dus begint de dolle rit van voor af aan. Urinetest, longtest, extra medicatie, extra fysiotherapie, rusten en als toemaatje shockwavetherapie voor de achillespees. Heerlijk toch….

Gelukkig starten de solden binnen een tweetal maanden en kan ik eens uitkijken naar een nieuw lichaam. Eentje waarvan alle opties nog tiptop werken. Want dit exemplaar mag stilaan naar de schroothandelaar.

Helga

Hallo, ik ben Helga en kom uit België. Sinds 2015 weet ik dat ik sarcoïdose heb, stadium III. Het was even schrikken toen ik de diagnose kreeg maar intussen is het een deel van mezelf geworden en slaag ik er nog altijd goed in om werk en privé in balans te houden. Ik werk full time en heb nog een bijberoep. Dit lukt prima omdat ik continu het evenwicht bewaak tussen wat mijn hoofd wil en mijn lichaam kan. Een uitdaging… dat wel. Maar laat dat nu net één van mijn sterkste punten zijn: uitdagingen aangaan… :). Met mijn blog wil ik de bekendheid rond de ziekte vergroten, de gemoedstoestand bespreekbaar maken en een tipje van de sluier oplichten over deze vaak ‘onzichtbare ziekte’. Mijn blogs staan ook op mijn eigen weblog: https://sarcoidosesite.wordpress.com.

Lees alle blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top