skip to Main Content

Freaky friday

« Terug naar artikel

Freaky friday

Ik heb de eindmeet gehaald. Vrijdag! Dat betekent dat het weekend start en ik dit vermoeide lichaam wat tot rust kan laten komen.

Deze week was een echte sarco-rotweek. Alle vervelende kwaaltjes zijn de revue gepasseerd. Gewrichtspijnen, spierkrampen, hoofdpijn, misselijkheid, zweetaanvallen, slapeloosheid en vooral die beklemmende vermoeidheid. Wat een vreselijk gevoel. En dat tijdens een drukke werkweek. Een mens zou voor minder eens voluit willen schreeuwen: “Stopt dit ooit?”.

Meestal heb ik mezelf behoorlijk goed in balans en vind ik snel het evenwicht tussen inspanning en rust. Deze week was echter de hel. Mijn lichaam wou mijn hoofd niet volgen en elke beweging deed pijn… doet pijn. Neem daar dan nog eens enkele onrustige nachten bij met vrij veel kopzorgen en je weet onmiddelijk hoe futloos ik me momenteel voel.

Vanochtend zat ik al om 4 uur naar Netflix te kijken omdat ik de slaap niet meer kon vatten. Drie uur dus voor ik me moest klaarmaken om naar mijn werk te vertrekken. Tegen dat het zover was, zat mijn energiepeil dan ook behoorlijk onder nul.

Wat haat ik mijn lichaam op zo’n moment. Wat zou ik er alles aan doen om uit die eeuwig durende nachtmerrie te ontwaken en opnieuw mezelf te kunnen zijn. Maar helaas is de realiteit wat ze is. Leven in een begrensd lichaam betekent dat je een meester wordt in puzzelen. Dat kan wel, dat kan niet, dat misschien morgen, …

Een geluk dat de zon toch af en toe van de partij was. Zij gaf me de energie die ik nodig had om deze week te overbruggen. En ik heb het gehaald. Duimpje omhoog voor mezelf. Het is vrijdag… en dat betekent een weekend languit in de zetel liggen, bijslapen, wat wandelen en lekker niks doen.

Tijd om die batterij op te laden.

Helga

Hallo, ik ben Helga en kom uit België. Sinds 2015 weet ik dat ik sarcoïdose heb, stadium III. Het was even schrikken toen ik de diagnose kreeg maar intussen is het een deel van mezelf geworden en slaag ik er nog altijd goed in om werk en privé in balans te houden. Ik werk full time en heb nog een bijberoep. Dit lukt prima omdat ik continu het evenwicht bewaak tussen wat mijn hoofd wil en mijn lichaam kan. Een uitdaging… dat wel. Maar laat dat nu net één van mijn sterkste punten zijn: uitdagingen aangaan… :). Met mijn blog wil ik de bekendheid rond de ziekte vergroten, de gemoedstoestand bespreekbaar maken en een tipje van de sluier oplichten over deze vaak ‘onzichtbare ziekte’. Mijn blogs staan ook op mijn eigen weblog: https://sarcoidosesite.wordpress.com.

Lees alle blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top