skip to Main Content

Lenteschoenen

« Terug naar artikel

Lenteschoenen

Waar is de lente? Waar is de zon? Ik kijk vol verlangen uit naar “mijn” seizoen. Naar het moment waarop die longen zuivere lucht in zich kunnen opnemen en de geur van bloemen en jong gras je tegemoetkomt. Ik heb zelfs ooit een kleurenanalyse laten uitvoeren en daaruit bleek dat ik een lentetype was.

Maar de winter heeft het ditmaal moeilijk om afscheid te nemen. Na elk voorzichtig straaltje zon volgt een sneeuwbui of een temperatuurdaling onder nul. Een uitdaging voor een sarco-lichaam. En ook voor de ontluikende bloemen en bloesems in de tuin. Ze staan er wat mistroostig bij alsof ze moe gevochten zijn en snakken naar een straaltje zon.

Zo voel ik me ook. Ik heb nood aan licht, aan alles rond me dat begint te bloeien, aan wandelingen in de natuur zonder dat ik voortdurend op mijn adem zit te trappen omdat het te koud voor me is en mijn longen hun ongenoegen laten blijken.

Dit weekend heb ik de natuur dus uitgedaagd. Ondanks de vriestemperaturen ben ik op schoenenjacht gegaan. Niet zomaar een paar schoenen. Eentje met een duidelijke boodschap. Mijn oog viel op comfortabele stappers in vrolijke lentekleuren. Schoenen die aangeven dat het tijd is…. voor de eerste lentezon, voor wat meer licht, voor opmonterende wandelingen in de ontluikende natuur. Ze zitten nog in hun doosje maar ik hoor ze ongeduldig trappelen.

Zij zijn klaar voor de lente… en ik ook.

Helga

Hallo, ik ben Helga en kom uit België. Sinds 2015 weet ik dat ik sarcoïdose heb, stadium III. Het was even schrikken toen ik de diagnose kreeg maar intussen is het een deel van mezelf geworden en slaag ik er nog altijd goed in om werk en privé in balans te houden. Ik werk full time en heb nog een bijberoep. Dit lukt prima omdat ik continu het evenwicht bewaak tussen wat mijn hoofd wil en mijn lichaam kan. Een uitdaging… dat wel. Maar laat dat nu net één van mijn sterkste punten zijn: uitdagingen aangaan… :). Met mijn blog wil ik de bekendheid rond de ziekte vergroten, de gemoedstoestand bespreekbaar maken en een tipje van de sluier oplichten over deze vaak ‘onzichtbare ziekte’. Mijn blogs staan ook op mijn eigen weblog: https://sarcoidosesite.wordpress.com.

Lees alle blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top