skip to Main Content

Verwondering

« Terug naar artikel

Verwondering

Verwondering

Ik weet niet hoe jij het aanvoelt, maar sinds ik sarcoïdose heb, ervaar ik alles scherper, duidelijker, échter. Zowel de goede als de slechte dingen.

Heb ik een slechte dag, dan weegt alles loodzwaar. Maar heb ik een goede dag dan kan ik me veel meer dan vroeger verwonderen over kleine dingen. Ik neem de tijd nu om stil te staan bij zaken die vroeger vanzelfsprekend waren. Ik kan intens genieten van gezellige momenten met vrienden of familie en maak me veel minder druk in zaken waar ik toch geen vat op heb. Sarcoïdose heeft er vreemd genoeg toe bijgedragen dat ik ontdekt heb wie en wat belangrijk voor me is.

Ik heb nog altijd een hectisch leven, ook al probeer ik de balans beter te bewaken, maar ik neem de tijd nu om te genieten van alles waar ik vroeger gewoon voorbij holde. Een ster aan de hemel, een prachtige zonsondergang, de rust van de zee, …. Als een klein kind kan ik vol verwondering zitten kijken naar een bloem die ontluikt. Ik ontdekte onlangs een najaarsroos in onze tuin en vroeg me af hoe sterk ze wel niet moest zijn om de koude, de wind en de regen te trotseren en toch overeind te blijven staan.

Die bloem vertelt ons verhaal… niet? Ondanks de vele onderzoeken, twijfels en ongemakken, blijven we altijd verder gaan, krijgen ze ons niet klein. Blijven we net als die roos zoeken naar een straaltje licht aan de horizon. En hoe onzeker we ons soms ook voelen, telkens opnieuw rechten we onze rug… en gaan we ertegenaan.

 

verwondering

Helga

Hallo, ik ben Helga en kom uit België. Sinds 2015 weet ik dat ik sarcoïdose heb, stadium III. Het was even schrikken toen ik de diagnose kreeg maar intussen is het een deel van mezelf geworden en slaag ik er nog altijd goed in om werk en privé in balans te houden. Ik werk full time en heb nog een bijberoep. Dit lukt prima omdat ik continu het evenwicht bewaak tussen wat mijn hoofd wil en mijn lichaam kan. Een uitdaging… dat wel. Maar laat dat nu net één van mijn sterkste punten zijn: uitdagingen aangaan… :). Met mijn blog wil ik de bekendheid rond de ziekte vergroten, de gemoedstoestand bespreekbaar maken en een tipje van de sluier oplichten over deze vaak ‘onzichtbare ziekte’. Mijn blogs staan ook op mijn eigen weblog: https://sarcoidosesite.wordpress.com.

Lees alle blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top