skip to Main Content

Yes! Genieten kan toch nog…

« Terug naar artikel

Yes! Genieten kan toch nog…

Wat kan het leven toch mooi zijn, zelfs voor een sarcoïdose patiënt….

Gisteren een heerlijk dagje uit geweest met mijn lief, jongste zoon en zijn vriendin. Waarheen? Den Haag, naar het Louwman Automuseum. Niet zomaar toevallig, nee, ik werd er heen gedreven doordat heel veel collega’s van mijn werk mij dat gunnen!

Begin dit jaar kreeg ik via de personeelsvereniging een “hart onder de riem” toegestoken. Het werkt heel simpel: Een collega zit een moeilijke periode, heeft traumatische gebeurtenis meegemaakt of gewoon een opkikker nodig. Ieder jaar, zo rond de feestdagen kan iedereen een suggestie doen om een collega even in het zonnetje te zetten, om welke reden dan ook. De collega’s met de meeste stemmen c.q. aanbevelingen krijgen dan een leuke, relevante attentie vanuit een speciaal fonds uit de personeelsvoorzieningen.

Dit jaar viel deze attentie bij mij in de brievenbus: een toegangsvoucher voor twee personen voor het Louwman Automuseum in Den Haag, en een forse dinnercheque voor een heelijk etentje naar keuze. Mijn verwondering was dan ook groot, vooral de keuze voor dit museum was wel heel goed gemaakt. Blijkt dat een paar naaste collega’s dit hebben aangebracht omdat zij weten dat ik nogal iets met auto’s heb… Wauw, goed opgelet jongens!

Wat een eer, en wat een tof gevoel om zo door je directe werkomgeving te worden bedacht. Dit zegt ineens heel veel over het bedrijf waarin je werkt, de teamspirit en vooral het karakter van de mensen waarmee je werkt. Samen werken, lachen, maar ook een beetje op elkaar letten. En dat maakte de dag van gisteren toch wel heel bijzonder!

Collega’s van Marel Advanced Foodprocessing, met name de gehele ICT-sectie, ik dank jullie. Niet zozeer voor de fysieke geste, nee, ik dank jullie voor jullie compassie en collegialiteit. Wij zullen dit nooit vergeten…

20161126_121138_kleiner

20161126_131756_kleiner

20161126_131048_kleiner

 

Rob van Jaarsveld (Webmaster)

Hallo, ik ben Rob van Jaarsveld (1960), voormalig systeembeheerder bij een grotere multinational na een 22-jarige carriére bij de Luchtmacht en nu 100% arbeidsongeschikt door neurosarcoïdose. In 2015 werd bij toeval sarcoïdose stadium II geconstateerd; in mijn blogs lees je hoe en wat daarna kwam. Na die eerste diagnose kwam ik direct bij de SBN terecht en gelijk als vrijwilliger aangemeld om iets voor mijn mede-patiënten te kunnen doen. Ik beheer nu met een aantal medevrijwilligers deze website, het forum, de social media en blog naast het redactiewerk voor de Sarcoscoop. Ik hoop dat mijn verhalen (ook te lezen op www.vonjot.nl) anderen kunnen inspireren om het allemaal een keer lekker van zich af te kunnen schrijven. Hoe dan ook: ondanks alles blijf ik positief, en zal mijn lichaam niet laten winnen van mijn geest!

Lees alle blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top