#GaTochFietsen de Update

« Terug naar artikel

#GaTochFietsen de Update

GaTochFietsen de Update

Vrijdag 25 maart, de dag dat Nederland een Hashtag rijker is geworden, niet dat het nationaal of globaal zoveel impact had, des te meer had het impact op mij! #GaTochFietsen werd voor mij in het leven geroepen en mensen hebben onwijs veel geld ingezameld opdat ik weer mobieler zou worden. Ontzettend verguld, blij en verbaasd was ik en ben ik nog steeds, dat zovelen zich mijn lot aantrokken en zomaar geld weggeven aan iemand die (dat geld voor best veel van jullie) mij helemaal niet IRL(in het echte leven) kennen. Wauw!

Echter, tot nog toe blijft die climax van mijn kant, een beetje uit. Mooi was natuurlijk geweest dat ik daags na de actie een fiets op was gaan halen en foto’s van mij op die fiets op het net zou slingeren. En dat had ik ook graag gedaan, heel graag, de realiteit is echter een stuk weerbarstiger. Wanneer ik realistisch kijk naar mijn huidige situatie en mijn huidige gezondheid, dan moet ik concluderen dat een fiets, hoe speciaal ook, momenteel niet hét vervoersmiddel dat ik nodig heb.

Mijn heupen worden er niet beter op, helemaal na mijn laatste bezoekje aan de spoedeisende hulp, deze week, ligt vooral rechts nog meer in de kreukels. Maar ook algemeen genomen wordt mijn opgevlamde Sarcoidose er alleen maar slechter op, plaagt daarom mijn neuropathie (pijn, pijn, pijn) me steeds meer. En het zier er niet naar uit dat het op korte termijn beter gaat worden.
Eerst zal onderzocht worden of de Sarcoidose niet is uitgebreid is naar mijn hart (hence het SEH grapje vd week), dan zal de Sarcoidose weer tot rust gebracht moeten worden. Prednison mag ik niet meer, want dat sloopte mijn heupen, de plaquenill die ik ervoor in de plaats heb lijkt vooralsnog nog niet veel te doen, dus dat gaat nog ff duren. Als die Sarcoidose dan rustig is, zal mijn linkerheup(hopelijk) bij moeten gaan trekken, vervolgens zou dan een prothese geplaatst kunnen worden aan de rechterkant en dan begint het revalideren.

Kortom, van #GaTochFietsen komt er het eerste jaar niet veel van terecht, hoe graag ik dat ook zou willen. Waar ik op dit moment heel veel behoefte aan heb, om toch ontzettend mobiel te zijn is een scootmobiel. Hiermee kan ik mezelf vervoeren in de stad zelf, zelfstandig naar mn afspraken, de kinderen van en naar school brengen en zo af en toe eens ergens op de koffie of een boodschapje/ijsje met de kinderen gaan halen. Een scootmobiel zou me dus momenteel de vrijheid geven die ik nodig heb. En met jullie gift/geschenk kán ik een scootmobiel, mijn vrijheid dus aanschaffen, ge-wel-dig.

Het is alleen geen fiets, in eerste instantie niet. Totdat mijn heupen weer in orde zijn, zal er van fietsen niet veel komen, dit is niet heel verstandig en op de slechte dagen zelfs pijnlijk. Momenteel heb ik, van nog zo’n awesome tweep(een persoon op twitter noemt men ook wel tweep) en gouden vent een leenfiets tot mijn beschikking, daar maak ik op goede dagen dankbaar gebruik van. Ik merk alleen dat het nu nog niet dátgene is dat me mijn mobiliteit volledig teruggeeft.
Maar, op het moment dat mijn beide heupen weer heel zijn, de sarcoidose is gaan liggen, dan heb ik zeker weer behoefte aan een fiets, een e-bike welteverstaan want ja, die longfunctie van 50%, die vernadert helaas niet meer. Op dat moment kan ik dan de scootmobiel weer verkopen, die zijn, mits je er goed mee omgaat, redelijk waardevast. En met wat ik dan weer voor de scootmobiel terugkrijg kopen we bij eerdergenoemde gouden vent een e-bike met alles erop wat k nodig heb om de stad door te kunnen fietsen. Zo ben ik dan mooi duurzaam mobiel, dankzij jullie, tweeps(meervoud van die ene persoon op twitter_), vrienden, (aangetrouwde) familie etc.

Nogmaals honderdduizend maal dankjulliewel voor het mogelijk maken van mijn mobiliteit, mijn excuus voor het nog uitblijven van de verwachte climax. Hij komt echt, dat beloof ik, ik weet alleen nog niet wanneer.

Robin Stuivenberg is gaan bloggen om te kunnen uiten wat hij voelt. Uiteraard is hij kritisch, maar ook niet zonder de nodige zelfspot. Zijn blogs schrijft hij op zijn eigen website (Blog | Robin Stuivenberg), en wil ze graag ook hier publiceren. Veel leesplezier!

Lees alle blogs

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *