skip to Main Content

Spook van de Opera

« Terug naar artikel

Spook van de Opera

Je denkt dat je het op een akkoordje kunt gooien met je lijf. Jij zorgt goed voor je lijf, dan is het lijf ook lief voor jou.

Helaas, dit gaat dus echt niet op. Je bent lief voor je lijf, je geeft het op tijd wat het nodig heeft, medicijnen, voedsel, drinken, een heerlijke douche, pedicure behandeling, dry needling, trainen bij fysiotherapie waar je lijf erg goed op reageert.

Dan komt er een moment dat je voelt dat het niet goed gaat, je rechteroor zit dicht, rechter neusgat ook en dat maakt ademen nog moeilijker dan het al was. Je keel voelt aan als schuurpapier, maar alleen de rechterkant. De linkerkant heeft nergens last van. Vorige week was je benauwd en heb je een antibiotica kuur gehad en toen had je er geen last meer van.

Kuur is afgelopen en mocht je denken dat je er geen last meer van hebt, dan kom je bedrogen uit. De hele rechterkant zit dicht.

Maandag na het trainen kun je bij de huisarts (die dan weer terug is van vakantie) om het rechteroor uit te spuiten, dan hoor je in elk geval weer wat. De rest zal dan vanzelf wel weer goedkomen, hoop je dan.

Wat wel wil helpen is om een lepeltje honing te nemen en katjes drop. Die drop is geen probleem, maar van honing ga je bijna over je nek. Thijmthee dan maar met honing en kamillethee met honing doen ook wonderen, tijdelijk.

Thea Lubbers

Mijn naam is Thea Lubbers, 55 jaar, getrouwd en twee kinderen. De oudste is 25 en de jongste is 16. Tot 2003 heb ik gewerkt, toen kreeg ik mijn eerste hernia.
In 2009 ben ik 85-100% afgekeurd. Ik heb een steeds terugkomende hernia (4e nu) en longproblemen. Astmatische bronchitis en daar heb ik veel last van. In 2013 is bij mij de diagnose sarcoïdose gesteld. Volgens mijn longarts heb ik het in milde fase, het zit bij de longen, in de ogen en de huid.
Vorig jaar ben ik verhuisd naar Didam en train sinds die tijd hard om mijn conditie weer van 0 naar hoger te krijgen omdat de winkels en familie op loop en fiets afstand zitten en ik niet afhankelijk wil blijven van mijn man als ik ergens heen moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top