Ga naar hoofdinhoud

Laatst geupdate op 9 oktober, 2023

Sarcoidose.nl AdviesRaad

Sarcoïdose is niet uitsluitend een longaandoening, het is een systeemziekte die bij veel patiënten (ook) in de longen voorkomt. Bij de diagnostiek en behandeling zijn dus meestal meerdere medische disciplines betrokken. Binnen de Sarcoidose.nl AdviesRaad (AR) komt dit multidisciplinaire karakter ook tot uitdrukking in de verschillende medische disciplines die erin zijn vertegenwoordigd. Naast diverse medische disciplines zijn ook niet-medici vertegenwoordigd in onze AR. De AdviesRaad informeert Sarcoidose.nl over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en de zorg. Ook adviseert zij het bestuur over beleidsmatige zaken en beantwoordt zij vragen van onze leden.

Medisch

Apotheker
Prof. dr. Hugo van der Kuy, Erasmus MC – Rotterdam

Cardioloog
Dr. Fatima Akdim, St Antoniusziekenhuis – Nieuwegein

Dermatoloog
Dr. Bing Thio, Erasmus MC – Rotterdam

Fysiotherapeut
Mw. Catharina Colli, Centrum voor fysiotherapie Colli – Utrecht www.catharinacolli.nl

Internist/immunoloog
Prof. dr. Martin van Hagen, Erasmus MC – Rotterdam

Longartsen
Prof. dr. Jan Grutters, St Antoniusziekenhuis – Nieuwegein
Dr. René Jonkers, AUMC, locatie AMC – Amsterdam
Dr. Rein van Rijswijk, Jeroen Bosch Ziekenhuis – Den Bosch
Prof. dr. Marlies Wijsenbeek, Erasmus MC – Rotterdam

Neuroloog
Prof. dr. Diederik van de Beek, AUMC, locatie AMC – Amsterdam

Reumatoloog
Dr. Tim Jansen, VieCuri Ziekenhuis – Venlo

Werk

Arbeidsjurist
Mr. Nardy Desloover, Vasteland Advocaten – Rotterdam

Verzekeringsarts
Drs. Karin van Geest, UWV – Rotterdam

Naast de deskundigheid van de leden van onze AdviesRaad kunnen wij ook een beroep doen op de expertise van prof. dr. Marjolein Drent, hoogleraar interstitiële longziekten aan de Universiteit van Maastricht en longarts in het ILD centrum van het St Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. Prof. Drent is Lid van verdienste van onze vereniging.

Vragen aan de AdviesRaad

De leden van de Sarcoidose.nl AdviesRaad beantwoorden ook vragen van onze leden.

U kunt uw vragen stellen via kantoor of via onderstaand formulier. Sarcoidose.nl stuurt uw vraag dan door naar het lid van onze AdviesRaad dat het best past bij uw vraag.

Let op: Omdat de medische leden van de AdviesRaad geen inzicht hebben in uw medisch dossier kunnen zij geen vragen beantwoorden die specifiek over uw eigen omstandigheden of uw persoonlijke gezondheid gaan.

Als uw vraag te specifiek is om door onze AdviesRaadleden beantwoord te worden zullen wij dit uiteraard aan u laten weten. Vaak bestaat dan wel de mogelijkheid dat uw behandelend arts contact opneemt met het betreffende lid van de AdviesRaad zodat u en uw behandelaar alsnog gebruik kunnen maken van hun kennis.

Stel je vraag aan de Sarcoidose.nl AdviesRaad
Scroll naar boven