Skip to content

Laatst geupdate op 17 juli, 2024

Training Sarcoïdose en hoe nu verder?

In beweging komen en blijven

 ‘Sarcoïdose en hoe nu verder?’ is een driedaagse training, waarvan de eerste twee dagen aaneengesloten zijn (vrijdag en zaterdag inclusief hotelovernachting). De derde dag (zaterdag) is vijf tot zes weken later. 

Het is een training voor mensen die meer inzicht willen krijgen in hun proces rondom sarcoïdose en daarin stappen willen zetten. Als je een partner hebt of iemand die belangrijk is in je sociale netwerk, zijn jullie beiden welkom. Ook een partner, familielid, vriend of vriendin heeft te maken met de veranderingen die sarcoïdose op ons leven heeft. De ervaring leert dat het een meerwaarde heeft als je deze dagen samen kunt bijwonen.  

Doel en inhoud van de training

Doel van de training is om inzicht te krijgen in hetgeen jíj nodig hebt om verder te leven met sarcoïdose. De ziekte verandert niet alleen het leven van degene die sarcoïdose heeft, maar ook van de mensen die dichtbij staan. Door alle veranderingen kan het lijken of je leven stilstaat. Hoe kun je dan weer in beweging komen en verder gaan? Hoe behoud je zelf de regie? 

Tijdens de training word je uitgenodigd om ervaringen met elkaar te delen. Jouw levens- en/of professionele ervaringen kunnen voor anderen van groot belang zijn. Zo leren we, van én met elkaar. De training wordt gegeven door twee vrijwilligers die zelf ook sarcoïdose hebben. Hierdoor herkennen ze veel van de problemen waar deelnemers tegenaan lopen. Hier kun je zien wie de trainers van Sarcoïdose.nl zijn. 

Kosten

Als lid van Sarcoidose.nl kun je (samen met je partner of iemand anders in je sociale netwerk) de training volgen voor € 100,– per persoon. De werkelijke kosten liggen veel hoger, maar worden door de vereniging gedragen. Ben je nog geen lid? Meld je dan hier aan voor het lidmaatschap en schrijf je daarna in voor de training. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de training vanuit de aanvullende verzekering.  

Informatie

Heb je vragen over de training, stuur dan een mail naar trainingen@sarcoidose.nl. Je kunt ook bellen naar 0172 792 0767, dan word je doorverwezen naar een van de trainers.

Op dit moment staan er geen trainingen gepland. Je kunt je al wel aanmelden via onderstaande knop, dan zetten we je op de wachtlijst en word je als eerste geïnformeerd over een volgende training.

Back To Top