skip to Main Content

Laatst geupdate op 27 februari, 2021

Training ‘Sarcoïdose, en hoe nu verder’

In beweging komen en blijven

Deze training is toegankelijk voor mensen met sarcoïdose, hun partners en anderen binnen hun sociale netwerk en voor mensen met sarcoïdose die meer inzicht willen krijgen in hun proces rondom sarcoïdose, en/of stappen willen zetten in dat proces.

Doelen van de cursus

  • In beweging komen en blijven. Dit kan zijn: Gedragsverandering (mentale beweging), fysieke verandering (lichamelijke beweging), of beide.
  • De regie over je leven (her)pakken. Jij bepaalt en niet de sarcoïdose.

Wat kun je verwachten

  • Door theorie en opdrachten krijg je handvatten om in beweging te komen en te blijven, je bewustwording te vergroten en mentaal weerbaarder te worden;
  • Het met elkaar delen van ervaringen en tips. Jouw ervaringen kunnen voor anderen van groot belang zijn. Wij vragen je dan ook om die te delen.
  • Vrijwilligers die zelf ook sarcoïdose hebben verzorgen de training. Zij begeleiden het groepsproces vanuit hun eigen ervaringsdeskundigheid.

De training bestaat steeds uit drie dagen waarvan de eerste twee dagen aaneengesloten zijn (vrijdag en zaterdag). De derde dag (zaterdag) is vijf tot zes weken later.

Corona

Normaal gesproken vinden er elk jaar drie trainingen ‘Hoe nu verder?’ plaats verdeeld over het voorjaar en het najaar. De locaties zijn verspreid over het land (noorden, midden of zuiden). Voor 2021 zijn (nog) geen trainingen gepland in verband met de coronamaatregelen. Wel bieden we nu een online training aan ‘Regie houden ondanks sarcoïdose‘. Op dit moment is de online training nog in de try-out fase. Zodra er weer mogelijkheden zijn zal de Hoe nu verder? training opnieuw worden ingepland.

Kosten

Deze training kost de vereniging € 275 per persoon. Als lid van onze vereniging kunt u (samen met uw partner of iemand anders in uw sociale netwerk) de training volgen voor € 100 per persoon. Hierbij zijn de kosten voor verblijf en catering inbegrepen. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de training vanuit uw aanvullende verzekering. Bent u nog geen lid? Meld u zich dan hier aan en schrijf u daarna in voor de training.

Aanmelden, of vrijblijvend op de wachtlijst? Mail naar hoenuverder@sarcoidose.nl of bel 072 – 792 0767.

Back To Top