Ga naar hoofdinhoud

Laatst geupdate op 31 augustus, 2023

Voor zorgverleners

Als zorgverlener zijn er vele aandoeningen die u vaker tegen zult komen dan sarcoïdose. We zijn daarom blij dat u onze site hebt weten te vinden.

Er zijn per 31-12-2023 drie wettelijk erkende expertisecentra voor sarcoïdose. Daarnaast heeft de NVALT 17 centra aangemerkt als behandelcentrum voor sarcoïdose.

Lees hier meer

Bij de zorgvraag voor een systeemaandoening als sarcoïdose zijn vaak meerdere zorgdisciplines betrokken. Veel van deze disciplines zijn vertegenwoordigd in onze AdviesRaad (AR), daarnaast hebben ook niet medische disciplines zitting in de AR. De leden van onze Adviesraad zijn bereikbaar voor collegiaal overleg over sarcoïdose. Ons secretariaat brengt u graag met hen in contact.

Lees meer over de Sarcoidose.nl AdviesRaad

Informatiebrochure voor sarcoïdosezorg in de eerste lijn

Het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG), Sarcoidose.nl en de Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties (VSOP) hebben samen deze brochure speciaal voor de eerstelijns sarcoïdosezorg ontwikkeld. Deze brochure is met name voor huisartsen en is door de NHG opgenomen in haar richtlijnen voor zeldzame ziekten.

In de brochure vindt u praktische handvatten voor de huisartsgeneeskundige behandeling en begeleiding van de patiënt en zijn/haar naasten. Het heeft de voorkeur dat de coördinatie in overleg met een gespecialiseerde behandelaar en patiënt afgestemd wordt op de behoefte van die patiënt.

Bekijk de Huisartsenbrochure

Foldermateriaal voor patiënten

Sarcoidose.nl heeft een complete folderserie met informatiemateriaal voor (nieuwe) patiënten. Als zorgprofessional kunt u de gedrukte exemplaren van een deel van dit foldermateriaal bij ons aanvragen.

Lees meer en bestel onze folders voor patiënten

Scroll naar boven